【Switch 市況每日更新】場內未缺貨、炒價欠支持?

20170302_switch_priceday_m1_03

今日 Switch 終於正式開售,市場一直盛傳「供過於求」,究竟現場實況又是如何?

行貨炒價現貨有售、交投淡靜

我們中午時間就到遊戲集中地黃金電腦商場看過,較令人意外的,是各鋪仍有現貨發售;場內可見明顯炒風,灰色行機最低報價見 $3780(原價+$1440),而紅藍機的報價就高一點,叫價$3,980(原價+$1640),然而交投相當淡靜,不少準買家問價後都逕自離開。

日版水貨有保養、心急真.用家可考慮入手?

另一方面,日前未消化完的日本版 Switch 繼續有現貨,但場內只有灰機 Offer,索價比行貨價再低$100~200,雖然依然是炒價,但如果想「早買早享受」,還是可以多加考慮。

 

 

Aaron

#有機男 Aaron,愛玩、愛食、愛扮野,其實幾毒。 前科技網站編輯,現繼續在科技、生活層面以同樣的身份打拼,各位多多指教!